Nagrađeni na festivalu dječje pjesme „Naša radost 2022“

U organizaciji JU „Dječji savez“ Podgorice, 26. novembra 2022. godine, u kulturno informativnom centru Budo Tomović pod pokroviteljstvom Glavnog grada, organizovan je festival dječje pjesme „Naša radost 2022“.

Festival se sastojao iz takmičarskog i ravijalnog dijela. Ove godine takmičilo se 16 kompozicija, koje je izvodilo 18 mladih izvođača (dvije pjesme izvedene su duetski). Autori i mali pjevči bili su iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine,  Srbije i Sjeverne Makedonije. U revijalnom dijelu festivala nastupio je dječji hor „Zvjezdice“.

Stručni žiri u sastavu: Vanja Vukčević, magistarka muzičke pedagogije; Ljubo Jovović, tekstopisac i kompozitor; Slaven Knezović, kompozitor i professor violine; Zoja Đurović, magistarka dirigovanja i Nela Savković Vukčević, magistarka filoloških nauka  donio je odluku da:

• Treća nagrada za kompoziciju pripadne kompozitoru Nikoli Nedeljkoviću za pjesmu „Čuvaj me svijete“.
  • Druga nagrada za kompoziciju pripadne kompozitoru Slobodanu Mijoviću za pjesmu „Laku noć”.
  • Prva nagrada za kompoziciju pripadne kompozitorki  Ani Klepić za pjesmu „Nemate pravo”.
  • Nagrada za najbolji tekst Nataši Latković za pjesmu „Kome smeta plava planeta“.
  • Nagrada za najbolji aranžman  Ladu Lešu  za pjesmu „Ljubav se krije u nama“.
  • Treća nagrada za solistu  Petri Todorić iz Kikinde, za interpretaciju pjesme „Čajevi za zimu“.
  • Druga nagrada za solistu Dunji Jovanović iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Ne volim zimu”.
  • Prva nagrada za solistu Urošu i Dunji Milačić iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Ja volim pjevat’ ”.
  • Nagrada za najbolji scenski nastup pripadne Darijanu Simjanoski iz Skoplja – „Moja slatka Ana“.
  • Nagrada za najmlađeg učesnika pripadne Dariji Knežević iz Podgorice – „Tata-mata”.

Dječji žiri u sastavu: Ana Vujošević, Valerija Veljović, Anja Mugoša, Lara Ćorsović i Sara Boričić, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne Hani Popović iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Ah, taj ponedeljak“.

Dječji hor „Zvjezdice”, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne kompozitorki Dragani Šćepanović za pjesmu „Dobar par” i Luki Šćepanoviću i Miloj Vujadinović iz Podgorice, za intepretaciju navedene pjesme.

Da scena festivala bude dostojna njegove popularnosti ove godine po motivima bajki, pobrinuo se Vladimir Klisić, dok je za scenario festivala bio zadužen dramski umjetnik i dječji pjesnik Dejan Đonović.

Comments are closed.