Nagrađeni na festivalu dječje pjesme „Naša radost 2019“

U organizaciji JU „Dječji savez“ Podgorice, 28. septembra 2019. godine, u kulturno informativnom centru Budo Tomović pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a uz podršku Ministarstva kulture organizovan je festival dječje pjesme „Naša radost 2019“.

Festival se sastojao iz takmičarskog i revijalnog dijela. Na festivalu u takmičarskom dijelu učestvovalo je 16 mladih izvodjača iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, a u revijalnom dijelu festivala  publika je imala prilike da čuje dječje pjesme kompozitora Mirsada Serhatlića, povodom obilježavanja njegovog jubileja-50 godina stvaranja u interpretciji dječjeg hora “Zvjezdice”.

Medijski sponzor festiva RTCG.

Stručni žiri u sastavu: mr Aleksandra Vojvodić-Jovović, profesor solo pjevanja i predsjednik; Vjera Nikolić, profesor klavira i vokalni solista; Ivan Tomas, profesor solfeđa; mr Zoja Đurović, direktor Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i Dragana Dmitrović, profesor crnogorskog jezika i književnosti donio je odluku da :

  • Treća nagrada za kompoziciju pripadne kompozitorki Ani Klepić za pjesmu „To nije mala ljubav“.
  • Druga nagrada za kompoziciju pripadne kompozitorki Lari Šćekić za pjesmu „Žabice”.
  • Prva nagrada za kompoziciju pripadne kompozitoru Aleksandru Saši Gajiću za pjesmu „Zvijezde padalice”.
  • Nagrada za najbolji tekst Slobodanu Mijoviću za pjesmu „Ljuta pjesma“.
  • Nagrada za najbolji aranžman: Lado Leš za pjesmu „Mrak“.
  • Treća nagrada za solistu: Dariji Gilić iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Zubić vila“.
  • Druga nagrada za solistu: Neveni Mrvaljević iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Dječija sloga”.
  • Prva nagrada za solistu: Ivi Nikčević iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Nekim čudom”.
  • Nagrada za najbolji scenski nastup pripadne Ivau Vojniću iz Tivta – „Pusti lava neka spava“.
  • Nagrada za najmlađeg učesnika pripadne Miloj Vukadinović iz Podgorice – „Džambo slon”.

Dječji žiri u sastavu: Milica Radan, Ana Vujošević, Anja Blagojević, Maša Paović i Bobana Milić, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne Ivi Nikčević iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Nekim čudom“.

Dječji hor „Zvjezdice”, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne kompozitorki Vesni Veljković za pjesmu „Sviraćemo rokenrol” i Vladani Todorović iz Podgorice, za intepretaciju navedene pjesme.

Da scena festivala bude dostojna njegove popularnosti pobrinuo se Vladimir Klisić, dok je za scenario festivala bio zadužen dramski umjetnik i dječji pjesnik Dejan Đonović.

 

Comments are closed.