NAGRAĐENI NA FESTIVALU DJEČJE PJESME „NAŠA RADOST 2017“

U organizaciji JU „Dječji savez“ Podgorice, 30. septembra 2017. godine, na Trgu Nezavisnosti pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a  uz podršku Ministarstva kulture organizovan je festival dječje pjesme „Naša radost 2017“.

Festival se sastojao iz takmičarskog i revijalnog dijela. Na festivalu u takmičarskom dijelu učestvovalo je 16 mladih izvodjača iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, a u revijalnom dijelu festivala nastupio je dječji hor „Zvjezdice“ iz Podgorice. Publika je osim u divnim kompozicijama uživala i u scenografiji, koju je krasio i dječji hor „Zvjezdice“.

Medijski sponzor festivala RTCG.

Prijatelj festivala UNDP.

Stručni žiri u sastavu: Dejan Božović, kompozitor; Saša Barjaktarović, profesor hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”; Biljana Papović, muzički urednik u Radiju Crne Gore; Zoja Đurović, direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i Sanja Perić, profesor engleskog jezika i književnosti, donio je odluku da :

  • Treća nagrada za kompoziciju pripadne kompozitorima Renati Perazić i Mirku Šćepanoviću za pjesmu „Otvaram prozor grada mog“.
  • Druga nagrada za kompoziciju pripadne kompozitoru Danijelu Alibabiću za pjesmu „Čarolija bez prestanka”.
  • Prva nagrada za kompoziciju pripadne kompozitorki Snežani Ćosović za pjesmu „Dvije violine”.
  • Nagrada za najbolji tekst Todetu Nikoletiću za pjesmu „U ritmu ljubavi“.
  • Nagrada za najbolji aranžman Mihailu Radonjiću za pjesmu „Dvije violine“.
  • Treća nagrada za solistu Andreju Dimitrijeviću  iz Niša, za interpretaciju pjesme „Maša i ja“.
  • Druga nagrada za solistu Anđeliji Perović iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „U ritmu ljubavi”.
  • Prva nagrada za solistu Dariji Gilić iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Moj cijeli svijet”.
  • Nagrada za najbolji scenski nastup pripadne Anji Kraljević iz Podgorice – „Zunzara“.
  • Nagrada za najmlađeg učesnika pripadne Dariji Gilić iz Podgorice – „Moj cijeli svijet”.

Dječji žiri u sastavu: Jana Božović, Doria Dragojević, Nevena Mrvaljević, Petar Bulatović i Maša Paović, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne Dariji Vračević iz Beograda,  za interpretaciju pjesme „Čarolija bez prestanka“.

Dječji hor „Zvjezdice”, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne kompozitoru Ognjenu Cvekiću za pjesmu „Drugar” i Anji Vulović iz Podgorice, za intepretaciju navedene pjesme.

Da scena festivala bude dostojna njegove popularnosti pobrinuo se Vladimir Klisić, dok je za scenario festivala bila zadužena Bojana Mijović.

 

Comments are closed.